Tulikivi – virtuvės puodų kolekcija


Tulikivi – pristato naują virtuvės puodų kolekciją, skirtą maisto gaminimui bei serveravimui. Su Tulikivi akmeniniais puodais galima gaminti židinyje, orkaitėje, griliuje, ir elektrinėje orkaitėje. Tulikivi virtuvės puodai yra išskirtiniai, nes yra pagaminti iš suomiško muilo akmens, kurio išskirtinės šilumos išlaikymo savybės taip pat yra naudingas gaminant maistą.

Muilo akmuo ilgą laiko tarpą išlaiko šilumą, jeigu akmuo yra kaitinamas keleta minučių  iki 300 laipsnių temperatūros tai tada apie 15 min, akmuo laikysis ir bus įkaitęs iki 200 laipsnių, o praėjus daugiau negu 30 min, vis dar bus 150 laipsnių. Šitokios temperatūros visiškai pakanka gaminant ant akmeninės plokštės žuvies, mėsos, daržoviu patiekalus.

Ši Tulikivi virtuvės puodų kolekcija puikiai dera su Tulikivi židiniais, kuriuose atitinkamai pagal modelį galima gaminti maistą atskiroje orkaitėje arba židinio pakūroje.

Muilo akmens plokštė puikiai tinka kepti picoms, bandelėms ir kitiems gaminiams iš miltų. Standartiškai yra 2 skirtingų dydžių plokštės, tai didesnė 29×29, mažesnė 23×14 cm. Po muilo akmens plokšte yra medinis ąžuolinis padėkliukas ant kurio galima dėti karštą plokštę bei patiekti tiesiai ant stalo

Muilo akmens induose taip pat galima virti, troškinti. Puodą galima dėti tiek į elektrinę orkaitę tiek į krosnį, židinį su orkaite arba gaminimo funkcija. Puodas yra 2,5l talpos. Troškinkite, virkite naturalaus akmens puode nepakartojamo skonio patiekalus ! Kurie dar ilgą laiko tarpa išliks šilti neatidengus puodo.

Šis dvigubas muilo akmens dubenėlis yra skirtas steikui. Į šį dubenėli galima dėti žalią steiką be papildomo marinavimo ar specialaus paruošimo. Kepant steiką šiame dubenyje jis įgauna išskirtini aromatą bei dvipusio akmens dėka steikas kepa tiek iš viršaus tiek iš apačios tolygiai, susidarę skysčiai niekur neišbėga todėl mėsa gaunasi sultinga ir skani.

Universalus puse litro dubenėlis, papildys kiekvieno valgomojo stalą. Šiame dubenėlyje galima gaminti ką tik užsigeidžiate. O karštą vasaros dieną šis dubenėlis gali pasitarnauti ir vėsinant tarkime sviestą ar sūrio kremo pyragą. Prieš įdedant sviestą ar pyragą į dubenėlį, rekomenduotina dubenėlį atšaldyti tada produktai daug ilgiau išliks neištirpę.


Ketinės kepimo grotelės (padas), gali pasitarnauti gaminant skirtingus patiekalus židinyje ar krosnyje. Ant šių uždaro tipo ketinių grotelių puikiai galima kepti įvairius mėsos patiekalus, žuvį. Jeigu su šiomis grotelėmis gaminate Tulikivi Karelia serijos židiniuose, kur gaminama yra ant raudonų žarijų šias ketines groteles rekomenduojame naudoti kaip pada muilo akmens plokštei, kad gaminamas maistas nesudegtų. Grotelių dydis 300x300mm

Storo nerūdijančio plieno grotelės, kurios yra standartinėje komplektacijoje prie kiekvieno ,,Karelia” serijos židinio. Jos yra dedamos į židinio pakūrą baigus židinyje degti malkoms ir likus žarijoms. Kepti vištiena ar panašius patiekalus galima tiesiai ant šių grotelių. Jeigu ant grotelių yra dedami muilo akmens puodai, būtinai tarpe tarp jų turi būti dedama ketinė plokšte (grotelės) ir tada tik muilo akmens puodas.